Een aircosysteem zorgt voor een aangenaam klimaat in uw auto, doordat het systeem zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in de auto regelt. Het zorgt er ook voor dat u veilig rijdt omdat u alerter blijft. Verder zorgt het systeem voor een snellere ontwaseming van de voorruit. Om ervoor te zorgen dat het aircosysteem optimaal blijft functioneren, is het noodzakelijk dat u het systeem laat onderhouden.

Daihatsu Airco Controle

Tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt controleert de dealer het aircosysteem op de werking ervan. Een aantal punten van deze Airco Controle zijn onder meer de uitblaastemperatuur in de auto, de V-snaarspanning van de compressoraandrijving en visuele controle van de hoofdcomponenten.

Daihatsu Airco Reiniging

In de donkere en vochtige omgeving van het aircosysteem kunnen vieze geuren ontstaan door de aanwezigheid van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Dit kan resulteren in allergische reacties bij de inzittenden, zoals tranende ogen en hoestbuien. Met de Airco Reiniging worden de bacteriën en schimmels gedood en de vervelende geuren verwijderd.

Daihatsu Airco Service

airco onderhoudEen goedwerkend aircosysteem kan door zeer kleine lekkages in leidingen, slangen en koppelingen wat koudemiddel verliezen. Dit resulteert in een afnemende koelcapaciteit van het systeem. Tijdens de Airco Service wordt het systeem gecontroleerd op zijn werking, onder druk getest (‘afgeperst’) en weer volledig afgevuld met koudemiddel.

TIP: Interieurfilter voor een schone lucht

Schone lucht in de auto is uiteraard belangrijk voor uw gezondheid. Een interieurfilter houdt stofdeeltjes, vuil en pollen tegen. Daihatsu adviseert om het interieurfilter minimaal elk jaar bij de onderhoudsbeurt te laten controleren en indien nodig te vervangen. Als uw auto geen interieurfilter heeft, dan adviseren wij deze door uw Daihatsu Service-dealer te laten monteren, zodat de lucht in uw auto voortaan schoner blijft.